LOMUDAL® – silmätipat allergisen tulehduksen hoitoon

LOMUDAL®-silmätipat auttavat silmän sidekalvon allergisen tulehduksen eli konjunktiviitin aiheuttamiin silmäoireisiin kuten kutinaan ja punoitukseen. LOMUDAL®-silmätippoja voidaan käyttää joko yksinään tai osana hoitoa, yhdessä antihistamiinitablettien tai nenäsumutteen kanssa.

Mikä on allerginen konjuktiviitti eli allerginen silmän sidekalvon tulehdus?

Silmän sidekalvo on silmän pinnan rakenne, joka peittää silmän valkoista osaa jatkuen pussimaisena rakenteena silmäluomen sisäpinnalle aina silmäluomen sisäreunaan saakka.1 Silmän sidekalvotulehdus on allergisista silmätulehduksista tavallisin. Yleisiä oireita ovat kutiavat silmät ja punoittavat sidekalvot.2 Lisäksi saattaa siintyä muitakin oireita kuten turvonneet luomet, valonarkuus, rähmiminen ja roskan tunne silmissä.2

Aloita ajoissa ja käytä säännöllisesti koko allergiakauden ajan

LOMUDAL®-silmätipat sopivat myös ennaltaehkäisevään käytöön: käyttö kannattaa aloittaa jo ennen allergiaoireiden ilmaantumista ja niitä on hyvä käyttää säännöllisesti koko allergiakauden ajan.

Kätevät kerta-annospipetit ovat säilöntäaineettomia, joten ne sopivat myös säilöntäaineille allergisille henkilöille sekä piilolinssien käyttäjille. Huom! Jos käytät pehmeitä piilolinssejä LOMUDAL®-hoidon aikana, poista linssit juuri ennen tippojen tiputtamista ja laita linssit silmiin takaisin aikaisintaan 10 minuutin kuluttua. Muista aina hygieenisyys silmätippoja käyttäessäsi: pese kädet hyvin ennen lääkkeen annostelua.

Pakkauskoot ja annostelu

LOMUDAL® 40 mg/ml silmätipat, 20 ja 60 pipettiä.
Annostelu: Aikuiset ja yli 4-vuotiaat lapset: 1–2 tippaa kumpaankin silmään 2 kertaa vuorokaudessa. Lue pakkausseloste ennen käyttöä.

LOMUDAL® 20 mg/ml silmätipat, liuos, kerta-annospakkaus, 5 ml ja 10 ml.
Annostelu: Aikuiset ja yli 4-vuotiaat lapset: 1–2 tippaa kumpaankin silmään 4 kertaa vuorokaudessa. Lue pakkausseloste ennen käyttöä.

Lähteet:

  1. Seppänen, M. (2018) Silmän sidekalvon tulehdus (konjuktiviitti). http://www.terveyskirjasto.fi. Lääkärikirja Duodecim. Kustannus Oy Duodecim 12.11.2018.
  2. Jalanko, H. (2009) Allerginen nuha ja silmän sidekalvontulehdus. http://www.terveyskirjasto.fi. Lääkärikirja Duodecim. Kustannus Oy Duodecim 22.1.2009.